3
laptop is overheating after installing arch linuxview story

https://bbs.archlinux.org – Pres wrote:Is you fan running properly? (HowTos)

4
Problems Getting GRUB2 to Work with LVM Boot Partitionview story

https://bbs.archlinux.org – I'm having major problems getting GRUB2 working with my LVM boot partition. It says, "Welcome to GRUB!" then error: no such device: [uuid] Entering rescue mode...This means that it can't find the boot partition, right?"grub-install --modules=lvm --boot-directory=/mnt /dev/sda" outputs:/usr/sbin/grub-probe: error: Couldn't find PV pv1. (HowTos)

6
Minecraft server script (run minecraft server as a daemon in Arch)view story

https://bbs.archlinux.org – Hey all.  I'm looking at implementing this startup script on my server and I had a couple of questions:First off (this is more of a basic bash question), in trying to understand the script, everything makes sense with the exception of the mc_saveoff() and mc_saveon() functions.I'm not very familiar with screen + eval, but from what I can gather, this is sending commands to the tty t (HowTos)

3
Laptop will not stay off.view story

https://bbs.archlinux.org – seniorsassycat wrote:desm0tes wrote:Thanks for the info.It's no arch-specific issue, not even a linux- or BIOS-specific issue...it's a loose contact at the power supply. Go see your retailer.I'm not sure what info to give you, I dont know where to look.Would a loose contact really cause it to turn on? (HowTos)

4
jbd2 process (ext4 journal) is writing on disk all the timeview story

https://bbs.archlinux.org – I am encountering frequent disk access on an up to date, very minimal Arch installation, as well as GParted Live (0.12.0) on the same hardware.It happens when newly formatted ext4 partitions are mounted, and stops (for good) after a period of time proportional to the size of the partition.For example, after being mounted, a 200 GiB partition is accessed roughly twice a second for around 10 minutes (HowTos)

3
Please test this eclipse setting (tooltip color)view story

https://bbs.archlinux.org – Using a dark theme, I have a problem reading the text of the 'quick fix' links in the java editor.  I don't know how to change the text color, but I found how to change the bg color, which is currently the tooltip color from my theme.  Unfortunately, it's not working.  I was hoping someone could see if they experience the same behaviour.In the Preferences window (HowTos)

5
Brightness changing by itselfview story

https://bbs.archlinux.org – Something happened and brightness is doing fine now, changing when I want it (except for a known KDE bug). (HowTos)

5
fstab not mounting a diskview story

http://unix.stackexchange.com – I have a MacBook and I installed Archlinux on a partition. What I want to do is to mount automatically my Machintosh partition when Booting ArchLinux. I added the following lines to /etc/fstab /dev/sda2 /media/Machintosh hfsplus defaults 1 2 After rebooting, the partition was not mounted but I could mount it with the following command sudo mount /dev/sda2 How can I make ArchLinux moun (HowTos)

3
Broadway with GTK+-3.2.3-1 and Firefox-10.0.2view story

https://bbs.archlinux.org – I'm trying to setup Broadway but I'm having a few issues. First off, upon running GDK_BACKEND=broadway gedit& I get a response from the terminal saying [1] and then a PID. Opening 127.0.0.1:8080 in Firefox gives me an error saying "WebSocket not supported, input will not work!" and a blank screen, no gedit window. (HowTos)

5
HP Printer over usb-lp adapter cable - no cups-usblp?view story

https://bbs.archlinux.org – Aargh! Now all local interfaces are gone. I thought since I don't even have any /dev/usb* or /dev/lp* files or directories, maybe the problem is in udev. I have edited some of my rules - while I was at it, mainly for automounting - and now cups cannot connect to anything anymore.kernel modules:"lsmod | grep lp" gives only some *-helper* modules, no parallel, lp or usblp module. (HowTos)