2

Yast not able to connect to repositories

view story
linux-howto

http://forums.opensuse.org – I've been trying to get yast to connect to the internet for over a week now without any luck. At work, the setting that I use in firefox or Konqueror is "Direct connect" and it works without a problem. The same setting (i.e. proxy disabled) does not work in Yast. I set up a proxy server on one of my colleagues' computer and tried to connect to the internet using that. Again, the proxy settings worked with firefox but not with Yast. I also tried out the proxy settings using curl, and I got a malformed url error. I'd really appreciate any help on finding a solution to this problem. Thanks Code: @linux-rx1q:~> curl --proxy http://192.168.1.191:808/ --url www.google.lk¬†       <!DOCTYPE html                                                                      PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"                                "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">                  <HTML><HEAD><TITLE>Endian Firewall -  The requested URL could not be retrieved<</TITLE> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8">                    <style type="text/css" media="screen">                                                /* Stylesheet for endian firewall */                                                  /* Author: Raphael Vallazza */                                                        /* body */ body {         margin: 0;         padding: 0;         padding-top: 3px;         background-color: #FFFFFF;         font-family: tahoma,verdana,arial,sans-serif;         background-repeat: repeat-x;                        font-size: 11px;                                    color: #444;                                        min-width: 760px;                            }                                                    td {         font-family: tahoma,verdana,arial,sans-serif;         background-repeat: repeat-x;                        font-size: 11px;                                    color: #444;                                        min-width: 760px;                            }                                                    h1, h2 {         font-size: 16px;         font-weight: bold;         color: #ca232a;          padding: 0;              margin: 0;                margin-bottom: 10px; }                          h3 {         width: inherit;         background-repeat: no-repeat;         border-right: 1px solid #ccc;         font-size: 10px;                    font-weight: bold;                  color: #656565;                      margin: 0;                          padding-left: 30px;                  line-height: 20px;                  display: block;              }                                    h4, h5 {         font-size: 12px;         font-weight: bold;         color: #ca232a;  }                        a {     text-decoration: underline;     color: #ca232b;            }                              a:hover {         text-decoration: underline;         color: #000000;            }                                                                    table {                                    border: 1px solid #ccc;    }                                  </style> </HEAD> <BODY> <br> <br> <CENTER> <table cellpadding="20" bgcolor="#efefef"> <tr>                                      <td align="center">                      <H1>ERROR</H1> <HR noshade size="1px"> <P> <br> <STRONG> The requested URL could not be retrieved </STRONG><br> While trying to retrieve the URL:<br> <A HREF=""></A> <br> The following error was encountered: <br> <STRONG> Invalid URL </STRONG> </p> <br> <P> Some aspect of the requested URL is incorrect.  Possible problems: <br>Missing or incorrect access protocol (should be `http://'' or similar) <br>Missing hostname <br>Illegal double-escape in the URL-Path <br>Illegal character in hostname; underscores are not allowed ..... (Distributions)