3

USB Problems openSUSE 11.2 (KDE)

view full story
linux-howto

http://forums.opensuse.org – Hello, Just downloaded and installed openSUSE 11.2 and picked the KDE desktop. Install went smooth and everything seemed to work perfectly until I plugged in my USB devices. I plugged a usb mouse and an external driver in to my computer. But neither will work properly.. The biggest problem I got is that I can't have both of the usb devices plugged in, cause only one of them will be found. Secondly, the mouse, the scroll works good, not a problem there, but when I try to navigate it's slow as hell and really not good. Touchpad works well tho. And the harddrive gets recognized in the systeminformation , but when I try to browse it it just opens "Documents" and it's blank. So there seems to be something wrong there too. This is what lsusb gives me: With mouse plugged: Code: jesper@linux-ayvi:~> lsusb Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 003 Device 004: ID 046d:c03f Logitech, Inc. UltraX Optical Mouse Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub And with harddrive plugged: Code: jesper@linux-ayvi:~> lsusb Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 002 Device 004: ID 1058:1001 Western Digital Technologies, Inc. External Hard Disk Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Oh and yeah, this is a laptop, so maybe wrong topic? But this seemed more of an hardware error than and error that it beeing a laptop. Regards, Jesper. (Distributions)