4

[ubuntu] Problem installing nvidia driver

view full story
linux-howto

http://ubuntuforums.org – Hi all, I'm not being able to install the nvidia 180 driver for my GeForce 6200 on Ubuntu 9.04 - Jaunty Jackalope. Quote: inieto@inieto-desktop:~$ uname -a Linux inieto-desktop 2.6.28-16-generic #55-Ubuntu SMP Tue Oct 20 19:48:24 UTC 2009 i686 GNU/Linux inieto@inieto-desktop:~$ lspci | grep VGA 01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV44A [GeForce 6200] (rev a1) inieto@inieto-desktop:~$ glxinfo name of display: :0.0 Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". ... Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Error: couldn't find RGB GLX visual or fbconfig Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". ... Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". 3 GLXFBConfigs: visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat ---------------------------------------------------------------------- Segmentación Fault I've tried with: - System -> Administration -> Hardware, activating the 180 nvidia driver - checking the xorg.conf: Quote: Section "Module" Load "glx" Disable "dri2" EndSection ... Section "Device" Identifier "Device0" Driver "nvidia" VendorName "NVIDIA Corporation" EndSection - tried to install the 185 new driver (attached is the installation log file, which displays some errors) The xorg log shows in different tries the following: Quote: (EE) Failed to initialize GLX extension (Compatible NVIDIA X driver not found) Quote: (II) LoadModule: "glx" (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so dlopen: /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so: undefined symbol: _nv000046gl (EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so (II) UnloadModule: "glx" (EE) Failed to load module "glx" (loader failed, 7) The sympthom is that after the Ubuntu logo loading black screen which hides the boot sequence, when gdm starts, the system hangs. It doesn't respond to the keyboard. I have then to reboot in safe mode and restore the X, which makes my xorg load with the basic "nv" driver. Any ideas? Thanks in advance, Ignacio Attached Files nvidia-installer.log.txt (10.4 KB) (Hardware)