4

[ubuntu] Intel DG43NB motherboard and sensors config

view full story
linux-howto

http://ubuntuforums.org – Hi all, OS: Karmic 64 Bit I am trying to setup lm-sensors on my pc. It is working (of sorts) and I am getting readings, however I am unable to get the "_min" and "_max" settings in /etc/sensors3.conf to work. my /etc/default/sensors looks like this (Removed comment lines): Code: SYSLOG_FACILITY=daemon # Libsensors config file to use CONFIG_FILE=/etc/sensors3.conf Relevant portion of /etc/modules: Code: # Generated by sensors-detect on Wed Nov 11 09:49:49 2009 # Chip drivers w83627ehf coretemp Output from sensors: Code: w83627dhg-isa-0290 Adapter: ISA adapter VCore:      +2.04 V  (min =  +2.04 V, max =  +2.04 V)  ALARM in1:        +13.46 V  (min = +13.46 V, max = +13.46 V)  ALARM AVCC:        +4.08 V  (min =  +4.08 V, max =  +4.08 V)  ALARM 3VCC:        +4.08 V  (min =  +4.08 V, max =  +4.08 V)  ALARM in4:        +2.04 V  (min =  +2.04 V, max =  +2.04 V)  ALARM in5:        +2.04 V  (min =  +2.04 V, max =  +2.04 V)  ALARM in6:        +6.53 V  (min =  +6.53 V, max =  +6.53 V)  ALARM VSB:        +4.08 V  (min =  +4.08 V, max =  +4.08 V)  ALARM VBAT:        +4.08 V  (min =  +4.08 V, max =  +4.08 V)  ALARM Sys Temp:    -1.0°C  (high =  -1.0°C, hyst =  -1.0°C)  ALARM  sensor = diode CPU Temp:    +0.0°C  (high =  +0.0°C, hyst =  +0.0°C)  ALARM  sensor = diode AUX Temp:    +0.0°C  (high =  +0.0°C, hyst =  +0.0°C)  ALARM  sensor = diode cpu0_vid:  +2.050 V coretemp-isa-0000 Adapter: ISA adapter Core 0:      +41.0°C  (high = +78.0°C, crit = +100.0°C) coretemp-isa-0001 Adapter: ISA adapter Core 1:      +41.0°C  (high = +78.0°C, crit = +100.0°C) As you can see for example the in1 has a min of 13.46 and a max of 13.46, and will be alarming every time it is checked. I have tried setting the min/max in /etc/sensors3.conf: Code: chip "w83627ehf-*" "w83627dhg-*"     label in0 "VCore"     label in2 "AVCC"     label in3 "3VCC"     label in7 "VSB"     label in8 "VBAT" # +12V is in1 and +5V is in6 as recommended by datasheet     compute in1 @*(1+(56/10)),  @/(1+(56/10))     compute in6 @*(1+(22/10)),  @/(1+(22/10))     set in1_min  10     set in1_max  15 Sensors still reports a min and max of 13.46. Code: root@thismachine:~# sensors -s; sensors w83627dhg-isa-0290 Adapter: ISA adapter VCore:      +2.04 V  (min =  +2.04 V, max =  +2.04 V)  ALARM in1:        +13.46 V  (min = +13.46 V, max = +13.46 V)  ALARM . . . Any ideas/help would be really appreciated. P.S. I have another pc, with a P5K Deluxe motherboard, but which uses the same chipset within the /etc/sensors3.conf. On this one I have just changed the min/max values and it seems to work fine. Code: w83627dhg-isa-0290 Adapter: ISA adapter VCore:      +1.13 V  (min =  +0.00 V, max =  +1.74 V) in1:        +11.35 V  (min =  +7.50 V, max = +12.09 V) AVCC:        +3.30 V  (min =  +3.14 V, max =  +3.47 V) 3VCC:        +3.30 V  (min =  +3.14 V, max =  +3.47 V) in4:        +1.56 V  (min =  +1.10 V, max =  +2.04 V) in5:        +1.70 V  (min =  +1.02 V, max =  +2.04 V) in6:        +5.09 V  (min =  +4.76 V, max =  +5.25 V) VSB:        +3.30 V  (min =  +3.14 V, max =  +3.47 V) VBAT:        +3.28 V  (min =  +3.14 V, max =  +3.47 V) (Hardware)