5

[ubuntu] Bluetooth issues, Cirago 6210 dongle, Kensington 3071 headset

view full story
linux-howto

http://ubuntuforums.org – When I turn on the headset, it pairs up no problem. it shows up in the desktop applet, and in hciconfig: Code: hci0:        Type: USB         BD Address: 00:1B:DC:0F:6B:24 ACL MTU: 310:10 SCO MTU: 64:8         UP RUNNING PSCAN ISCAN         RX bytes:4568 acl:44 sco:0 events:147 errors:0         TX bytes:4438 acl:46 sco:0 commands:76 errors:0         Features: 0xff 0xff 0x8f 0xfe 0x9b 0xff 0x59 0x83         Packet type: DM1 DM3 DM5 DH1 DH3 DH5 HV1 HV2 HV3         Link policy: RSWITCH HOLD SNIFF PARK         Link mode: SLAVE ACCEPT         Name: 'headset-01'         Class: 0x4a210c         Service Classes: Networking, Capturing, Telephony         Device Class: Computer, Laptop         HCI Ver: 2.1 (0x4) HCI Rev: 0x12e7 LMP Ver: 2.1 (0x4) LMP Subver: 0x12e7         Manufacturer: Cambridge Silicon Radio (10) and I can see it using sdptool Code: sdptool browse 00:19:15:80:F8:EB Browsing 00:19:15:80:F8:EB ... Service Name: HSU Service RecHandle: 0x90001 Service Class ID List:   "Headset" (0x1108)   "Generic Audio" (0x1203) Protocol Descriptor List:   "L2CAP" (0x0100)   "RFCOMM" (0x0003)     Channel: 1 Language Base Attr List:   code_ISO639: 0x656e   encoding:    0x6a   base_offset: 0x100 Profile Descriptor List:   "Headset" (0x1108)     Version: 0x0100 Service Name: HFU Service RecHandle: 0x90002 Service Class ID List:   "Handsfree" (0x111e)   "Generic Audio" (0x1203) Protocol Descriptor List:   "L2CAP" (0x0100)   "RFCOMM" (0x0003)     Channel: 2 Language Base Attr List:   code_ISO639: 0x656e   encoding:    0x6a   base_offset: 0x100 Profile Descriptor List:   "Handsfree" (0x111e)     Version: 0x0101 Service Name: A2DPSink Service Provider: RF Micro Devices Service RecHandle: 0x90003 Service Class ID List:   "Audio Sink" (0x110b) Protocol Descriptor List:   "L2CAP" (0x0100)     PSM: 25   "AVDTP" (0x0019)     uint16: 0x100 Language Base Attr List:   code_ISO639: 0x656e   encoding:    0x6a   base_offset: 0x100 Profile Descriptor List:   "Advanced Audio" (0x110d)     Version: 0x0100 Service Name: AVRCP Controller Service Provider: RF Micro Devices Service RecHandle: 0x90004 Service Class ID List:   "AV Remote" (0x110e) Protocol Descriptor List:   "L2CAP" (0x0100)     PSM: 23   "AVCTP" (0x0017)     uint16: 0x100 Language Base Attr List:   code_ISO639: 0x656e   encoding:    0x6a   base_offset: 0x100 Profile Descriptor List:   "AV Remote" (0x110e)     Version: 0x0100 However, i don't see it in lsusb, and in kern.log I see this: Code: Oct  2 22:45:16 johannes kernel: [16982.705936] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:16 johannes kernel: [16982.705946] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:17 johannes kernel: [16982.911263] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:17 johannes kernel: [16982.911271] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:17 johannes kernel: [16983.115280] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:17 johannes kernel: [16983.115289] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:17 johannes kernel: [16983.317947] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:17 johannes kernel: [16983.317955] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:17 johannes kernel: [16983.521946] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:17 johannes kernel: [16983.521955] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:17 johannes kernel: [16983.521958] hub 1-0:1.0: Cannot enable port 7.  Maybe the USB cable is bad? Oct  2 22:45:17 johannes kernel: [16983.577942] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:17 johannes kernel: [16983.577950] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:17 johannes kernel: [16983.781945] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:17 johannes kernel: [16983.783023] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:18 johannes kernel: [16983.985948] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:18 johannes kernel: [16983.985956] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:18 johannes kernel: [16984.189943] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:18 johannes kernel: [16984.189950] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:18 johannes kernel: [16984.393913] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:18 johannes kernel: [16984.393924] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:18 johannes kernel: [16984.393927] hub 1-0:1.0: Cannot enable port 7.  Maybe the USB cable is bad? Oct  2 22:45:18 johannes kernel: [16984.449968] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:18 johannes kernel: [16984.449977] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:18 johannes kernel: [16984.653947] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:18 johannes kernel: [16984.653955] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:19 johannes kernel: [16984.857944] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:19 johannes kernel: [16984.858262] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:19 johannes kernel: [16985.061947] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:19 johannes kernel: [16985.061955] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:19 johannes kernel: [16985.266008] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:19 johannes kernel: [16985.266016] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:19 johannes kernel: [16985.266019] hub 1-0:1.0: Cannot enable port 7.  Maybe the USB cable is bad? Oct  2 22:45:19 johannes kernel: [16985.321940] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:19 johannes kernel: [16985.321946] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:19 johannes kernel: [16985.525945] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:19 johannes kernel: [16985.525953] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:19 johannes kernel: [16985.729943] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:19 johannes kernel: [16985.729954] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:20 johannes kernel: [16985.933943] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:20 johannes kernel: [16985.933951] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:20 johannes kernel: [16986.137950] ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 7 reset error -110 Oct  2 22:45:20 johannes kernel: [16986.137969] hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32) Oct  2 22:45:20 johannes kernel: [16986.137973] hub 1-0:1.0: Cannot enable port 7.  Maybe the USB cable is bad? Oct  2 22:45:20 johannes kernel: [16986.137989] hub 1-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 7 Oct  2 22:45:20 johannes kernel: [16986.392037] usb 5-1: new low speed USB device using uhci_hcd and address 38 Oct  2 22:45:20 johannes kernel: [16986.512056] usb 5-1: device descriptor read/64, error -71 Oct  2 22:45:21 johannes kernel: [16987.408945] usb 5-1: device descriptor read/64, error -71 Oct  2 22:45:21 johannes kernel: [16987.624055] usb 5-1: new low speed USB device using uhci_hcd and address 39 Oct  2 22:45:22 johannes kernel: [16988.429088] usb 5-1: device descriptor read/64, error -71 Oct  2 22:45:22 johannes kernel: [16988.656076] usb 5-1: device descriptor read/64, error -71 Oct  2 22:45:23 johannes kernel: [16988.872356] usb 5-1: new low speed USB device using uhci_hcd and address 40 Oct  2 22:45:23 johannes kernel: [16989.289038] usb 5-1: device not accepting address 40, error -71 Oct  2 22:45:24 johannes kernel: [16990.680076] usb 5-1: new low speed USB device using uhci_hcd and address 41 Oct  2 22:45:25 johannes kernel: [16991.092057] usb 5-1: device not accepting address 41, error -71 Oct  2 22:45:25 johannes kernel: [16991.092080] hub 5-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 1 however hcitool gives very conflicting results: Code: $ hcitool dev Devices:         hci0        00:1B:DC:0F:6B:24 $ hcitool con Connections: $ hcitool cc 00:1B:DC:0F:6B:24 Device is not available. please help, I'm at my wits end ... Edit: oh yeah, I'm using an up to date Jaunty on a Dell Inspiron 6400 lappie. (Hardware)