5

Squid running but seems not to be working

view full story
linux-howto

http://feedproxy.google.com – Hi All, I am new to linux administration and I am currently having a problem running Squid and Dansguardian on our new server. In our previous server, Squid and Dansguardian seems to be running fine but when one of our former administrators transferred the applications to another machine the apps seemed to malfunction. The issue is, Squid seems to be running on the new server: [root@server init.d]# ps -aux | grep squid root 18048 0.0 0.0 7752 1096 ? Ss 15:50 0:00 squid -D squid 18050 0.2 0.2 9980 5924 ? S 15:50 0:00 (squid) -D squid 18052 0.0 0.0 1512 224 ? Ss 15:50 0:00 (unlinkd) root 18055 0.0 0.0 3912 664 pts/1 S+ 15:50 0:00 grep squid Now, when we access any website, nothing is logged to the log files of squid at /usr/local/squid/logs/access.log or even at /usr/local/squid/logs/cache.log. The content of squid.conf are as follows: http_port 3128 acl QUERY urlpath_regex cgi-bin \? cache deny QUERY cache_dir ufs /var/spool/squid 1024 16 256 access_log /var/log/squid/access.log squid refresh_pattern ^ftp: 1440 20% 10080 refresh_pattern ^gopher: 1440 0% 1440 refresh_pattern . 0 20% 4320 acl my_subnetwork src 192.168.0.0/255.255.255.0 acl blocked_sites dstdomain .youtube.com http_access deny blocked_sites my_subnetwork http_access allow localhost http_access deny all http_reply_access allow all icp_access allow all cache_effective_user squid cache_effective_group squid coredump_dir /var/spool/squid We also specified that youtube be blocked by squid. It doesn't seem to be working. What else do I need to check if squid is really running? Thanks in advance! (HowTos)