2

Quake3 FPS issues

view story
linux-howto

http://forums.opensuse.org – Technical details: Open Suse 11.0 32 bits game: quake3 GPU: nvidia geforce 9400gt driver version is 190.42 xorg.conf looks like this: Code: # nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig # nvidia-xconfig:  version 1.0  (buildmeister@builder63)  Tue Oct 20 21:00:15 PDT 2009 # generic XFree86 4.x configuration file # Screen Section for module X support # ------------------------------------- # Screen Section for fbdev support # vesafb defaults to 16bit # others default to 8bit, force a higher colordepth # on Apple onboard controllers, remove the default #207338 # changes for DefaultDepth have to be made in /usr/lib/YaST2/startup/YaST2.call as well # ---------------------------------- # Screen Section for vesa support # ---------------------------------- # Screen Section for vmware support # ---------------------------------- # Device Sections... # ------------------- Section "ServerLayout"     Identifier    "Layout[all]"     Screen        "Screen[fbdev]" 0 0     InputDevice    "Keyboard[0]" "CoreKeyboard"     InputDevice    "Mouse[1]" "CorePointer"     Option        "Xinerama" "off" EndSection Section "Files"     ModulePath      "/usr/lib/xorg/modules"     InputDevices      "/dev/ttyS0"     InputDevices      "/dev/ttyS1"     InputDevices      "/dev/ttyS2"     InputDevices      "/dev/ttyS3"     InputDevices      "/dev/ttyS4"     InputDevices      "/dev/ttyS5"     InputDevices      "/dev/ttyS6"     InputDevices      "/dev/ttyS7"     InputDevices      "/dev/ttyS8"     InputDevices      "/dev/psaux"     InputDevices      "/dev/logibm"     InputDevices      "/dev/sunmouse"     InputDevices      "/dev/atibm"     InputDevices      "/dev/amigamouse"     InputDevices      "/dev/atarimouse"     InputDevices      "/dev/inportbm"     InputDevices      "/dev/gpmdata"     InputDevices      "/dev/usbmouse"     InputDevices      "/dev/adbmouse"     InputDevices      "/dev/input/mice"     InputDevices      "/dev/input/event0"     FontPath        "/usr/share/fonts/truetype/"     FontPath        "/usr/share/fonts/uni/"     FontPath        "/usr/share/fonts/misc/" EndSection Section "Module"     Load          "dbe"     Load          "extmod"     Load          "glx" EndSection Section "ServerFlags"     Option        "AllowMouseOpenFail"     Option        "BlankTime" "0" EndSection Section "InputDevice"     Identifier    "Keyboard[0]"     Driver        "kbd"     Option        "Protocol" "Standard"     Option        "XkbRules" "xfree86"     Option        "XkbKeycodes" "xfree86"     Option        "XkbModel" "pc104"     Option        "XkbLayout" "us" EndSection Section "InputDevice"     Identifier    "Mouse[1]"     Driver        "mouse"     Option        "Protocol" "explorerps/2"     Option        "Device" "/dev/input/mice" EndSection Section "InputDevice"     Identifier    "Mouse[3]"     Driver        "mouse"     Option        "Protocol" "explorerps/2"     Option        "Device" "/dev/input/mice" EndSection Section "Modes"     Identifier        "Modes[0]"     ModeLine    "800x600" 40.0 800 840 968 1056 600 601 605 628 +hsync +vsync     ModeLine    "640x480" 31.5 640 656 720 840 480 481 484 500 # 6. Try     ModeLine    "640x480" 31.5 640 680 720 864 480 488 491 521 # 5. Try     ModeLine    "640x480" 28 640 664 760 800 480 491 493 525 # 4. Try     ModeLine    "640x480" 28.32 640 664 760 800 480 491 493 525 # 3. Try     ModeLine    "640x480" 25.18 640 664 760 800 480 491 493 525 # 2. Try     ModeLine    "640x480" 25.175 640 664 760 800 480 491 493 525 # 1. Try EndSection Section "Modes"     Identifier        "Modes[vmware]"     ModeLine    "800x600" 29.38 800 816 896 992 600 601 604 617 EndSection Section "Monitor"     Identifier    "Monitor[0]"     VendorName    "Initial"     ModelName      "Initial"     UseModes      "Modes[0]"     HorizSync      25.0 - 40.0     VertRefresh    47.0 - 75.0 EndSection Section "Monitor"     Identifier    "Monitor[vmware]"     VendorName    "Initial"     ModelName      "Initial"     UseModes      "Modes[vmware]"     HorizSync      28.0 - 33.0     VertRefresh    43.0 - 72.0 EndSection Section "Monitor"     Identifier    "Monitor[vesa]"     VendorName    "VESA"     ModelName      "VESA"     HorizSync      31.0 - 48.0     VertRefresh    50.0 - 60.0 EndSection Section "Device"   #BusID        "1:0:0"   # device_options     Identifier    "Device[0]"     Driver        "ChangeMe"     Option        "sw_cursor" "on" EndSection Section "Device"   # fbdev_options     Identifier    "Device[fbdev]"     Driver        "nvidia" EndSection Section "Device"   #Option        "DefaultRefresh"     Identifier    "Device[vesa]"     Driver        "vesa"     Option        "ModeSetClearScreen" "no" EndSection Section "Device"     Identifier    "Device[vmware]"     Driver        "vmware" EndSection Section "Screen"     Identifier    "Screen[0]"     Device        "Device[0]"     Monitor        "Monitor[0]"     DefaultDepth    16     SubSection    "Display"         Depth      16         Modes      "800x600"     EndSubSection     SubSection    "Display"         Depth      24         Modes      "800x600"     EndSubSection     SubSection    "Display"         Depth      32         Modes      "800x600"     EndSubSection     SubSection    "Display"         Depth      8         Modes      "800x600"     EndSubSection EndSection Section "Screen" #@DefaultDepth@     Identifier    "Screen[fbdev]"     Device        "Device[fbdev]"     Monitor        "Monitor[0]"     SubSection    "Display"         Modes      "default"     EndSubSection     SubSection    "Display"         Depth      15         Modes      "default"     EndSubSection     SubSection    "Display"         Depth      24         Modes      "default"     EndSubSection     SubSection    "Display"         Depth      32         Modes      "default"     EndSubSection     SubSection    "Display"         Depth      8         Modes      "default"     EndSubSection EndSection Section "Screen"     Identifier    "Screen[vesa]"     Device        "Device[vesa]"     Monitor        "Monitor[vesa]"     SubSection    "Display"         Depth      16         Modes      "default"     EndSubSection     SubSection    "Display"         Depth      8         Modes      "default"     EndSubSection EndSection Section "Screen"     Identifier    "Screen[vmware]"     Device        "Device[vmware]"     Monitor        "Monitor[vmware]"     SubSection    "Display"         Depth      8         Modes      "800x600"     EndSubSection     SubSection    "Display"         Depth      16         Modes      "800x600"     EndSubSection     SubSection    "Display"         Depth      24         Modes      "800x600"     EndSubSection EndSection The problem is this: when starting a map with bots(any map) my FPS counts between 100 and 10... In game resolution is 1152 X 864. Just out of curiosity i have installed the game under wine, same settings and it works fine. I started the topic in seeking help in order to make the game playable under linux not using wine . (Distributions)