4

No sound after update to KDE 4.3.80 (KDE 4.4 Beta1)

view full story
linux-howto

http://forums.opensuse.org – Hi, I'm using opensuse 11.2 after updating my PC to KDE 4.3.80 (KDE 4.4 Beta1), I don't have sound. I looked for a solution in this forums and none of the relevant threads resolved my issue. I'm using xine as default backend. Here's the list of RPMs that are currently installed on my system : # rpm -qa | egrep '(alsa|xine|phon|pulse)' | sort alsa-1.0.21-3.2.x86_64 alsa-devel-1.0.21-3.2.x86_64 alsa-docs-1.0.21-3.2.noarch alsa-driver-kmp-default-1.0.21.20091216_2.6.31.5_0.1-2.1.x86_64 alsa-firmware-1.0.20-3.2.noarch alsa-oss-1.0.17-25.2.x86_64 alsa-oss-32bit-1.0.17-25.2.x86_64 alsa-plugins-1.0.21-3.3.x86_64 alsa-plugins-32bit-1.0.21-3.3.x86_64 alsa-plugins-pulse-1.0.21-3.3.x86_64 alsa-plugins-pulse-32bit-1.0.21-3.3.x86_64 alsa-tools-1.0.21-2.5.x86_64 alsa-tools-gui-1.0.21-2.5.x86_64 alsa-utils-1.0.21-3.1.x86_64 kdebase4-runtime-xine-4.3.80-166.4.x86_64 libphonon4-32bit-4.3.80-33.1.x86_64 libphonon4-4.3.80-33.1.x86_64 libpulse-browse0-0.9.19-2.3.x86_64 libpulse-mainloop-glib0-0.9.19-2.3.x86_64 libpulse0-0.9.19-2.3.x86_64 libpulse0-32bit-0.9.19-2.3.x86_64 libxine1-1.1.17-1.pm.23.1.x86_64 libxine1-codecs-1.1.17-1.pm.23.1.x86_64 libxine1-gnome-vfs-1.1.17-1.pm.23.1.x86_64 libxine1-pulse-1.1.17-1.pm.23.1.x86_64 phonon-4.3.80-33.1.x86_64 phonon-backend-gstreamer-0_10-4.3.80-35.1.x86_64 phonon-backend-xine-4.3.80-35.1.x86_64 pulseaudio-0.9.19-2.3.x86_64 pulseaudio-esound-compat-0.9.19-2.3.x86_64 pulseaudio-module-x11-0.9.19-2.3.x86_64 pulseaudio-utils-0.9.19-2.3.x86_64 xine-lib-32bit-1.1.12-8.1.x86_64 # uname -a Linux nin 2.6.31.5-0.1-default #1 SMP 2009-10-26 15:49:03 +0100 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux # /etc/init.d/alsasound restart Shutting down sound driver done Starting sound driver: hda-intel done # dmesg [277832.604441] HDA Intel 0000:00:1b.0: PCI INT A disabled [277833.188095] HDA Intel 0000:00:1b.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16 [277833.188173] HDA Intel 0000:00:1b.0: irq 25 for MSI/MSI-X [277833.188206] HDA Intel 0000:00:1b.0: setting latency timer to 64 [277833.362002] input: HDA Digital PCBeep as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/input/input19 [277833.364892] hda_codec: cannot build controlsfor #2 (error -22) Which other info do you need ? Thanks, Sagi. (Distributions)