4

[mythbuntu] USB HDD Won't mount at startup

view full story
linux-howto

http://ubuntuforums.org – I'm having problems getting a Western Digital 1tb My Book (formatted as fat32) to mount at start up, I've tried a ton of different fstab mount options but nothing seems to work, after mythbuntu is fully loaded I can issue a 'sudo mount -a' or 'sudo mount /media/TV' and the drive will mount without complaint, and to get around this I've put the 2nd command in my rc.local file to get the drive to mount. The problem here is I use mediatomb to share media around the house but mediatomb starts before the rc.local script is run, which causes a couple of problems, restarting mediatomb is usually not enough to get it to notice the content on /media/TV I also have to recreate it's database, which is an annoying manual task. I've tried putting '/etc/init.d/mediatomb start' (after disabling auto start) in the rc.local file but this doesn't seem to work... Is there something wrong with my fstab file causing the drive to not mount? For the record /media/Movies mounts automaticly before mediatomb starts. fstab: Code: UUID=9d14d6d1-ac89-46fa-8f7c-bd5c4674e327  /media/Movies  ext3        rw,user,exec                1  2 UUID=5A23-9D9B                            /media/TV      vfat        rw,auto,user,umask=000      0  0 sudo fisk -l Code: Disk /dev/sdc: 1000.2 GB, 1000204886016 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 121601 cylinders Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes Disk identifier: 0xe8900690   Device Boot      Start        End      Blocks  Id  System /dev/sdc1              1      121601  976760001    b  W95 FAT32 ls /dev/disk/by-uuid/ Code: total 0 lrwxrwxrwx 1 root root 10 2009-10-04 12:49 1f17a2df-e703-458c-98be-ba510447d135 -> ../../sda5 lrwxrwxrwx 1 root root 10 2009-10-04 12:49 2c93afad-4f0b-45d3-b292-ffae8f0035e7 -> ../../sda1 lrwxrwxrwx 1 root root 10 2009-10-04 12:49 5A23-9D9B -> ../../sdc1 lrwxrwxrwx 1 root root 10 2009-10-04 12:49 9d14d6d1-ac89-46fa-8f7c-bd5c4674e327 -> ../../sdb1 (Hardware)