3

Logitech Trackman configuration in 11.2

view full story
linux-howto

http://forums.opensuse.org – I have a Logitech trackball which I configured to emulate a scroll wheel in the xorg.conf file in 11.1. It is ignored in 11.2. I tried configuring with SAX2, but there are no mouse settings available. Even so, I used SAX2 to set the display and made sure the xorg.conf file had my mouse settings. Still no luck. I checked the Xorg.log file which at the top said the xorg.conf file that I edited was being used. The mouse section showed a different configuration being loaded: ( Quote: II) config/hal: Adding input device ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse (II) LoadModule: "evdev" (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules//input/evdev_drv.so (II) Module evdev: vendor="X.Org Foundation" compiled for 1.6.5, module version = 2.2.5 Module class: X.Org XInput Driver ABI class: X.Org XInput driver, version 4.0 (**) ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse: always reports core events (**) ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse: Device: "/dev/input/event2" (II) ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse: Found 9 mouse buttons (II) ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse: Found x and y relative axes (II) ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse: Found scroll wheel(s) (II) ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse: Configuring as mouse (**) ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse: YAxisMapping: buttons 4 and 5 (**) ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200 (II) XINPUT: Adding extended input device "ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse" (type: MOUSE) (**) ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse: (accel) keeping acceleration scheme 1 (**) ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse: (accel) filter chain progression: 2.00 (**) ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse: (accel) filter stage 0: 20.00 ms (**) ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse: (accel) set acceleration profile 0 (II) ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse: initialized for relative axes. Needless to say, my specifications were not the ones that got loaded. Is there a way to fix this? (Distributions)