First no boot option for Win 7, then no boot into anything

view full story

http://forums.opensuse.org – Hello, a few weeks ago I had a hard time getting 11.2 installed on my Win 7 box. With some help from here I got it all going, or so I thought. Sometime after the install apparently my Win 7 partition stopped being recognized by Grub, I hadn't noticed this since most daily tasks are done in Linux. When I noticed this I went in to the boot menu (from Yast) and tried to find the problem but could not. Then when I tried to reboot again Grub did not come up at all and I had various errors concerning mtr not found (as I recall). Anyway after learning how to use Bootrec.exe on my Win 7 disk I got Windows back but now no Linux. So maybe I am wrong but after searching the forum it appears that there may be a few reasons for my challenges and it looks like each case is a bit different and I can't just print instructions on how to repair. So my question is, what should I do in what order after I reboot 11.2 with the DVD? All my partitions are imaged so I figure it is time to start messing with things again to see if I can get a happy dual boot. All of my hardware is below. Thank you for any help. GIGABYTE GA-790FXTA-UD5, AMD Phenom II X4 965 Black Edition Deneb, G.SKILL Trident 4GB RAM, XFX HD-585A-ZNBC Radeon HD 5850 (Cypress Pro) 1GB Black Edition, Western Digital RE3 WD1002FBYS 1TB, Western Digital Caviar Black WD1001FALS 1TB, Microsoft Windows 7 Professional 64-bit, openSuse 11.2 64-bit (Distributions)