4

Fedora 11 and Active Directory issues

view full story
linux-howto

http://forums.fedoraforum.org – Hello, I just installed Fedora 11 x86_64 on my computer and I'm trying to get it on authorize via Active Directory Server 2003 R2. While I am new at Fedora, I am very comfortable with CentOS, and in fact have many CentOS 5.4 servers configured to use AD for single sign-on. I have seen a number of posts on this forum dealing with AD, put most are for F10 or older, and at least one other asks for help specifically for F11 but no response. Does anyone currently have a working F11 install that is able to login with an username in Active Directory? I can currently login via local account, but when I try my domain account, I get an "Error in Service module" in console. /var/log/secure: Code: Nov  8 14:47:52 pc012 login: pam_unix(login:auth): authentication failure; logname=LOGIN uid=0 euid=0 tty=tty2 ruser= rhost=  user=rick Nov  8 14:47:52 pc012 login: pam_krb5[4022]: authentication succeeds for 'rick' ([email protected]) Nov  8 14:47:52 pc012 login: pam_winbind(login:account): valid_user: wbcGetpwnam gave WBC_ERR_DOMAIN_NOT_FOUND Nov  8 14:47:52 pc012 login: Error in service module I am using the same config setup that worked for my on my CentOS 5.4 servers and the Gentoo install that was previously on this computer. But this has a much newer version of Samba install than my CentOS servers have. wbinfo -u and -g both work and getent passwd and groups shows all the domain users and groups added. It would appear to be a winbind problem from the error message above, but I am at a loss of how to troubleshoot this further. Thanks, Rick (HowTos)