10

[all variants] Open VPN Issue

view full story
linux-howto

http://ubuntuforums.org – Hi i have question. I'm trying to connect OpenVPN server using shell command. I've installed all needed packages (I guess) if type Code: sudo openvpn client.ovpn and i've got messages: Code: Mon Feb 15 12:29:25 2010 OpenVPN 2.1_rc19 i486-pc-linux-gnu [SSL] [LZO2] [EPOLL] [PKCS11] built on Oct 13 2009 Mon Feb 15 12:29:25 2010 NOTE: OpenVPN 2.1 requires '--script-security 2' or higher to call user-defined scripts or executables Mon Feb 15 12:29:25 2010 /usr/bin/openssl-vulnkey -q -b 1024 -m <modulus omitted> Mon Feb 15 12:29:26 2010 LZO compression initialized Mon Feb 15 12:29:26 2010 Control Channel MTU parms [ L:1574 D:138 EF:38 EB:0 ET:0 EL:0 ] Mon Feb 15 12:29:26 2010 Data Channel MTU parms [ L:1574 D:1450 EF:42 EB:135 ET:32 EL:0 AF:3/1 ] Mon Feb 15 12:29:26 2010 Local Options hash (VER=V4): 'd79ca330' Mon Feb 15 12:29:26 2010 Expected Remote Options hash (VER=V4): 'f7df56b8' Mon Feb 15 12:29:26 2010 Socket Buffers: R=[114688->131072] S=[114688->131072] Mon Feb 15 12:29:26 2010 UDPv4 link local: [undef] Mon Feb 15 12:29:26 2010 UDPv4 link remote: XX.XX.XX.XX:1194 Mon Feb 15 12:29:26 2010 TLS: Initial packet from XX.XX.XX.XX:1194, sid=59c62b34 9f2205b4 Mon Feb 15 12:29:26 2010 VERIFY OK: depth=1, /C=XX/ST=XXX/L=Cit/O=MyCompany/CN=MyCompany_CA/emailAddress=[email protected] Mon Feb 15 12:29:26 2010 VERIFY OK: nsCertType=SERVER Mon Feb 15 12:29:26 2010 VERIFY OK: depth=0, /C=XX/ST=XXX/L=City/O=MyCompany/CN=server/emailAddress=[email protected] Mon Feb 15 12:29:27 2010 Data Channel Encrypt: Cipher 'BF-CBC' initialized with 128 bit key Mon Feb 15 12:29:27 2010 Data Channel Encrypt: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication Mon Feb 15 12:29:27 2010 Data Channel Decrypt: Cipher 'BF-CBC' initialized with 128 bit key Mon Feb 15 12:29:27 2010 Data Channel Decrypt: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication Mon Feb 15 12:29:27 2010 Control Channel: TLSv1, cipher TLSv1/SSLv3 DHE-RSA-AES256-SHA, 1024 bit RSA Mon Feb 15 12:29:27 2010 [server] Peer Connection Initiated with XX.XX.XX.XX:1194 Mon Feb 15 12:29:28 2010 SENT CONTROL [server]: 'PUSH_REQUEST' (status=1) Mon Feb 15 12:29:28 2010 PUSH: Received control message: 'PUSH_REPLY,ping 15,ping-restart 60' Mon Feb 15 12:29:28 2010 OPTIONS IMPORT: timers and/or timeouts modified Mon Feb 15 12:29:28 2010 TUN/TAP device tap0 opened Mon Feb 15 12:29:28 2010 TUN/TAP TX queue length set to 100 Mon Feb 15 12:29:28 2010 Initialization Sequence Completed but i can't see tap0 interface and cannot ping any address at remote location. I tried this config file at Windows OpenVPN client and all works fine. Could anyone help me? Thx in advance. (HowTos)