3

[ 1.100039] kernel panic - not syncing :VFS: Unable to mount root fs on unknown-block (0,0)

view full story
linux-howto

http://forums.opensuse.org – My computer AMD phemom II 955 X4 Black Edition 3,2 Ghz Asus M4A785TD-M EVO micro atx Kingston 4Gb Ram DDR3 1333 mhz (KVR1333D3N9K2/4G) Disco Duro Western Digital 1 terabyte LG GH24 Super Multi DvD rewriter menu.lst # Modified by YaST2. Last modification on mar mar 9 10:01:03 WET 2010 # THIS FILE WILL BE PARTIALLY OVERWRITTEN by perl-Bootloader # Configure custom boot parameters for updated kernels in /etc/sysconfig/bootloader default 0 timeout 8 ##YaST - generic_mbr gfxmenu (hd0,1)/boot/message ##YaST - activate ###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: linux### title Desktop -- openSUSE 11.2 - 2.6.31.12-0.1 root (hd0,1) kernel /boot/vmlinuz-2.6.31.12-0.1-desktop root=/dev/disk/by-id/ata-WDC_WD10EADS-00M2B0_WD-WMAV50757111-part2 resume=/dev/disk/by-id/ata-WDC_WD10EADS-00M2B0_WD-WMAV50757111-part1 splash=silent quiet showopts vga=0x317 initrd /boot/initrd-2.6.31.12-0.1-desktop ###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: failsafe### title Failsafe -- openSUSE 11.2 - 2.6.31.12-0.1 root (hd0,1) kernel /boot/vmlinuz-2.6.31.12-0.1-desktop root=/dev/disk/by-id/ata-WDC_WD10EADS-00M2B0_WD-WMAV50757111-part2 showopts apm=off noresume edd=off powersaved=off nohz=off highres=off processor.max_cstate=1 x11failsafe vga=0x317 initrd /boot/initrd-2.6.31.12-0.1-desktop fstab /dev/disk/by-id/ata-WDC_WD10EADS-00M2B0_WD-WMAV50757111-part1 swap swap defaults 0 0 /dev/disk/by-id/ata-WDC_WD10EADS-00M2B0_WD-WMAV50757111-part2 / ext4 acl,user_xattr 1 1 /dev/disk/by-id/ata-WDC_WD10EADS-00M2B0_WD-WMAV50757111-part3 /home ext4 acl,user_xattr 1 2 proc /proc proc defaults 0 0 sysfs /sys sysfs noauto 0 0 debugfs /sys/kernel/debug debugfs noauto 0 0 usbfs /proc/bus/usb usbfs noauto 0 0 devpts /dev/pts devpts mode=0620,gid=5 0 0 fdisk /dev/sda El número de cilindros para este disco está establecido en 121601. No hay nada malo en ello, pero es mayor que 1024, y en algunos casos podría causar problemas con: 1) software que funciona en el inicio (p.ej. versiones antiguas de LILO) 2) software de arranque o particionamiento de otros sistemas operativos (p.ej. FDISK de DOS, FDISK de OS/2) Orden (m para obtener ayuda): Bios I have Sata=AHCI Sometimes it starts and sometimes not. the RAM is memtest OK. The test detects a firmware in the micro hole 15 to 16 mb of memory. The rest is OK. What can be? PD: My English is very poor. This is with the help of a translator. (Distributions)